Otthon, nyugalomban! – Milyen legyen egy barátságos otthon?

589
HOZZÁSZÓLÁS:

Nem túl “egészséges”, ha a munkából hazatérve csöbörből vödörbe, vagyis ugyanolyan zaklatott környezetbe kerülünk. Sokszor ugyanis észre sem vesszük, hogy az otthoni környezet milyen rossz hatással van az idegállapotunkra.

A lakás berendezése, a fényviszonyok, az otthon hangjai, sőt még a levegő minősége is mind-mind szerepet játszik hangulatunk alakulásában.

Adódik a kérdés, hogyan tehetjük barátságosabbá otthonunkat?

Ha barátságos otthon, akkor jó megvilágítás!
Ha túl sok időt töltünk mesterséges fényben, a szervezet napi ritmusa felborulhat, ami stresszhez és kimerültséghez vezet. A természetes fény információt közvetít az agynak a napszakokról és az időjárásról. A szervezetnek szüksége van ezekre az információkra a természetes életritmus fenntartásához. >>> Ma már köztudomású, hogy milyen lehangoló hatással van az emberre a természetes fény hiánya!

Tippek és trükkök: Helyezzük a konyhában az étkező sarkot az ablak közelébe, így több természetes fényhez juthatunk. Ha tehetjük, hálószobának válasszunk keleti fekvésű helyiséget, hogy reggel besüssön a Nap.

Gyújtsunk gyertyát!
A gyertyafény ugyanis nem kizárólag a romantikus vacsorák kelléke. A gyertya meleg fénye megnyugtat, mélyről jövő érzéseket szabadít fel. Hasonló élményt kínál, mint a naplemente.

Munkához világítsunk spotlámpával!
Ne feledjük! Nem kellemes, ha az egész szoba túl erős mesterséges fényben úszik. Ha viszont olvasni vagy dolgozni szeretnénk, használjunk erős fényű csíptetős vagy állólámpát.

A kellemes aromák segítenek ellazulni!
A természetes illóolajok és különböző aromák nyugtató hatásúak. A levendula illata pl. bizonyos, hogy ellazít, jobb kedvre derít. Az ilyen természetes anyagokkal illatosított szappanok, mécsesek, gyertyák, no és persze a füstölők használata egyre nagyobb divat otthonainkban.

Tartsunk szobanövényeket!
Gondoljuk csak el, milyen megnyugtató egy erdei séta …  A természettel való kapcsolat az egyik leghatékonyabb stresszcsökkentő már évezredek óta! – A “természetet bevihetjük az otthonunkba”, ha a lakást szobanövényekkel népesítjük be. Nemcsak a látvány megnyugtató, de a dísznövények gondozása is kellemes, stresszoldó tevékenység.

Kinevezhetünk egy sarkot a nyugalom szigetének!
Itt békésen teázgathatunk. Ez a “nyugi sarok” arra is jó, hogy lazító gyakorlatokat végezzünk, vagy csak egyszerűen képes újságokat lapozgassunk. Ennyi nyugalomra feltétlenül szüksége van az embernek.

 

 

589
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]