Amit tudni kell a szinuszos fejfájásról

700
HOZZÁSZÓLÁS:

A fejen lévő üregek (pl.: orr, homlok) hajlamosak begyulladni, gennyel telítődni. A gyulladás következtében pedig fájdalom és láz is fellép. A kezelés antibiotikumokkal, antihisztamin alapú szerekkel, cseppekkel (mint pl. orrcsepp) történik.

A szinuszos fejfájás főbb ismérvei

∼ A visszatérő szinuszos fejfájás viszonylag ritka!

Sokan, akik azt gondolják, hogy szinuszos fejfájásuk van, valójában más fejfájásban vagy migrénben szenvednek. A migrénes betegek is érezhetik, hogy könnyezik a szemük vagy folyik az orruk a roham idején, annak a hisztaminreakciónak köszönhetően, ami a rendellenesség kísérőjelensége.

Az orrmelléküreg fertőzése miatt a beteg a fájdalmat az arcában és a fej szomszédos területein érzi, de a valódi az arcüreg vagy a homloküreg gyulladását rendre láz, orrdugulás és általános rossz közérzet kíséri. Ezek esetenként súlyosabbak, mint maga a fájdalom.

Azt a hamis hiedelmet, hogy valaki inkább szinuszos fejfájástól szenved, mint migréntől, az a tény támaszthatja alá, hogy sokszor a homloküreg-gyulladásra való, recept nélkül kapható gyógyszerek csökkentik a fejfájást. Valójában azonban a migrénes betegek fájdalma is enyhül időlegesen azoktól a készítményektől, amelyek fájdalomcsillapító összetevőket tartalmaznak. Ezeknek a gyógyszereknek az antihisztamin alkotórésze is hatásos lehet a migrén tüneteivel szemben.

∼ A recept nélkül kapható készítmények azonban csak ritkán érnek el tökéletes hatást, viszont nem ritka, hogy súlyosbíthatják is a fejfájásos elváltozást, a fájdalom visszatérővé válása miatt. – Ezeknek a termékeknek a reklámozása azt a hitet ülteti el az emberekben, hogy úgynevezett szinuszos fejfájásuk van, amikor valójában valami másfajta fejfájásos zavaruk, sőt akár migrénjük van.

700
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]