A migrén és a bűntudat

572
HOZZÁSZÓLÁS:

Hiába történt helyes diagnózis, sok migrénes úgy érzi, hogy valamilyen módon ők maguk a felelősek azért ,hogy migrénben szenvednek. Hibáztatják magukat, amikor rájuk tör a roham, és összezavarja a terveiket.

Némely beteg félelmében nem is tervez semmit, attól tartva, hogy bűntudata lesz, ha a programot majd le kell mondania. Vannak olyanok, akik annyira aggódnak, hogy semmire sem tekintenek várakozással.

Sokaknál a migrén miatti önmarcangolás bűntudat létrejöttéhez vezet. Az így kialakuló tehetetlenségérzés, a szorongás és a depresszió gyakorta elhangzó panasz. Van olyan is, aki a migrénjét valamilyen rég elkövetett bűnének a büntetéseként éli át, vagy úgy gondolja, megérdemelte a betegséget, mert nem volt „annyira jó”, mint amennyire saját magától elvárta volna.

Miért alakulhat ki migrénes betegeknél ez az érzés?

Ez a sokak által érzett és emlegetett bűntudat valószínűleg a megrendült önbizalom miatt alakul ki, ami viszont abból fakad, hogy a betegséget a társadalom nem ismeri el olyan „tisztességes” betegségnek, mint amilyen az valójában.

Van azonban lehetőség arra, hogy legyőzzük ezt a bűntudatot!

Minden migrénesnek fontos, hogy művelje magát, vagy felfrissítse a már meglévő ismereteit a migrénről, és ismerje a migrén valódi okairól szóló eredményeket – Azokat az okokat, amelyek semmi esetre sem eredhetnek önmagunk jóvoltából!

A migréneseknek maguknak is emlékezniük kell rá, és meg kell tanítaniuk a körülöttük lévőknek is, hogy a migrén neurobiológiai, nagyrészt veleszületett rendellenesség, amit a kémiai viszonyok megbomlása okoz!

Meg kell tanulniuk a leghatékonyabb módszereket, amelyekkel el lehet kerülni, vagy a lehető legjobban le lehet győzni az egyes migrénes rohamokat anélkül, hogy önmagukat okolnák a rohamokért, amelyek a legkomolyabb erőfeszítések ellenére is megjelennek!

572
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]